Bitcoin har blitt enormt populært de siste årene, og det er mange som er på utkikk etter å få fatt i noe selv. Det har gått fra å være et forsøk lansert for litt over ti år siden, til å bli et verdenskjent og enormt fenomen med en markedsverdi på 902,943,802,923.62 amerikanske dollar.

En så høy verdi skaper en interesse hos de fleste av oss, og mange er nysgjerrige på hva bitcoin er, hvor det kan kjøpes og hvordan man lagrer det. Her kan du lese og lære litt mer om bitcoin.

Hva er bitcoin?


Bitcoin er verdens mest kjente og verdifulle kryptovaluta som ble laget av Satoshi Nakamoto i 2008. Navnet er et pseudonym, og oppfinneren bak valutaen er ukjent. En kryptovaluta reguleres kun av tilbud og etterspørsel, og ikke av en nasjonal bank eller et finansielt institutt slik som andre kjente valuta. Det ligger dessuten en komplisert teknologi bak som heter Block Chain. Denne teknologien er en slags offentlig regnskapsbok, der transaksjoner lagres i blokker, og etter hvert rekker som alle kan se. Dette gjør valutaen tryggere, og vanskeligere å begå kriminalitet med. Bitcoin kan blant annet kjøpes på nett, og brukes i en rekke online butikker.

Tidligere har det blitt kjent at man for eksempel kan kjøpe en Tesla i Bitcoin, og de kan også bli brukt på nett casino. Det vanligste er likevel å kjøpe, for deretter å holde de, slik at man kan tjene penger på økende verdi. Mange har blitt fasinert av fenomenet, og eier bitcoin selv. Likevel er det en risiko som følger med, ettersom det er store svingninger i verdien av kryptovalutaen. Hvis du synes det er interessant, så kjøp Bitcoins hos en anerkjent nettmegler, og vær klar over risikoen som følger med. Husk også å lese deg godt opp på hva bitcoin innebærer.

Slik oppbevarer du det?

Det er mye penger som kommer med når man ønsker å handle bitcoin og annen kryptovaluta, derfor er det viktig å vite hvordan man kan lagre og oppbevare de på en sikker måte. Ettersom bitcoin er en digital valuta, finnes det også digitale lommebøker man kan lagre dem i. Dette er et program, eller en komponent som lagrer passordene dine kryptert, slik at det kun er du som har tilgang til, og kontroll over kryptoen din. Du overfører bitcoins som du har kjøpt til den digitale lommeboken med det samme etter du har kjøpt den. Det finnes to hovedtyper når det kommer til sikker krypto-lagring, det som kalles Cold wallets, og hot wallets.

En cold wallet kan minne om din klassiske minnepinne, som lar deg lagre dine bitcoins fysisk og offline. Dette gjør dem tryggere mot hackere en ulempe med dette er at du ikke har pengene tilgjengelig hele tiden, og prosessen med kjøp og salg blir litt langsommere. En hot wallet kan være mindre sikkert, ettersom det, i motsetning til en cold wallet, blir lagret på nett. Denne lagringsmetoden er anbefalt for mindre mengder med bitcoin.

Sett deg inn i fenomenet bitcoin for å se om det er noe for deg!