Når man begynner å begi seg ut i den verdenen som handler om aksjer, investeringer og verdipapirer, så dukker det plutselig opp mange nye ord og uttrykk som er smart å vite hva betyr, før man begynner. Det å sette seg litt inn i dette, er noe som er smart, fordi det kan spare deg penger på lang sikt, og kan på kort sikt holde deg fra å gjøre mindre gode valg nå. Kurtasje er et av de viktige ordene som man sikkert aldri har hørt om før man begynte å vurdere å investere i aksjer.

Kurtasje, er noe mange hører om for første gang, når man for eksempel begynner å vurdere om man vil kjøpe for eksempel Bitcoins. Og for all del, kjøp bitcoins, men sett deg inn i hva kurtasje betyr først, sånn at du ikke ender opp med å betale mer enn nødvendig til den megleren du velger å handle gjennom, for det kan nemlig være stor forskjell på de forskjellige meglerne, og det er lett å ikke ta det helt riktige valget, hvis man ikke helt vet hva det egentlig er man sier ja til når man begynner.

Kort om Kurtasje

Helt kort sagt, så er kurtasje den prisen som man betaler til megleren når man kjøper eller selger aksjer eller andre typer verdipapirer gjennom plattformen deres. Det er rett og slett en slags avgift, eller et gebyr, som man betaler for å få lov til å bruke plattformen. Det er noen som krever en lav kurtasje, men som i stedet for krever et gebyr for å gjennomføre handelen for deg. Dette er også vanlig i bransjer som eiendomsmegler og forsikringer også for eksempel.

Generelt kan man si at man kommer til å betale en eller annen form for gebyr, uansett hvor man ender opp med å handle, så det er viktig at man leser alt med smått, sånn at man kan danne seg et fult overblikk over de forskjellige mulighetene, før man faktisk velger hvilken megler man skal bruke. For megleren er mellommannen, og den lønnen de får, er det man betaler for i gebyrer eller kurtasje.

Sett deg inn i kurtasje

Det er mange grunner til at man trenger å sette seg inn i kurtasje, og noen av de tingene man kan se på, er for eksempel å se på hva man kommer til å skulle betale de forskjellige stedene. Det er nemlig ikke en felles konsensus når det kommer til hva det koster, og derfor varierer det fra sted til sted. Det å sette seg inn i de forskjellige reglene rundt kurtasje, sikrer at man for eksempel ikke kommer til å oppleve at gevinsten din blir spist opp av kurtasje.

Dette er en feil som er lett å begå når man er ny. Men det er samtidig en feil som er relativt lett å unngå. Det krever bare at man faktisk setter seg inn i det man trenger og vet det man bør vite – før man velger megler, sånn at man ikke blir fanget i noe.