Bitcoin ble lansert i 2009 og har de siste tolv årene bare blitt mer populært. I dag vokser det i et raskere tempo enn noensinne.

Har du noen gang lurt på hvorfor?

Denne artikkelen vil se nærmere på bitcoin og hva som skyldes veksten nå om dagen.

Bitcoins vekst

I løpet av de siste årene har Bitcoin raskt kommet seg til toppen med noen intense topper underveis. I 2019 for eksempel lå prislappen på nesten $ 14 000! Dette gjorde forkjemperne for denne kryptovalutaen meget fornøyde, men denne suksessen var kortvarig, til deres store forferdelse. Bitcoin klarte ikke å presse seg gjennom dette nivået og raste ned til et lavpunkt på kun $ 3800.

Bitcoin krysset imidlertid $ 14 000-grensen like etter, og har siden den gang fortsatt å vokse. I dag tilsvarer 1 Bitcoin over $ 60 000, noe som er helt sprøtt.

Årsaker bak veksten

Bitcoin blir sakte, men sikkert innlemmet i hverdagslig bruk. Du kan nå bruke Bitcoin som betalingsalternativ på ulike plattformer for netthandling, helsesider og til og med underholdningssider som online spill og Tipping.

Bitcoin har blitt en populær betalingsmåte blant massene. Dette, sammen med den nåværende verdien, har gitt investorene tillit til at prispunktet for Bitcoin kun vil fortsette å øke inn i fremtiden. Med denne tilliten i bakhodet har folk investert i Bitcoin, og dermed økt veksten ytterligere.

En annen årsak til at Bitcoin øker sin maktposisjon så jevnt er inflasjonen av amerikanske dollar. Det har vært et høyt inflasjonsnivå i amerikanske dollar den siste tiden, noe som har satt et enda større søkelys på Bitcoin. Hvorfor? Når folk ser hvordan dollaren oppfører seg, søker de ly i valutaer som holder verdien og som gir dem større fordeler. Jo mer dollaren synker, desto mer verdi blir gitt til Bitcoin.

Jeg nevnte at folk adopterer Bitcoin som en vanlig betalingsmåte? Vel, dette har også en innvirkning på veksten. Etter at PayPal kunngjorde at det snart vil tillate folk å handle med Bitcoin, økte Bitcoins verdi enda mer. Dersom over 350 millioner PayPal-brukere får muligheten til å engasjere seg med Bitcoin, vil vi garantert få se noen sprø resultater! Andre apper som Venmo har tatt samme kurs, og det virker som om mange velger å gå i samme fotspor.

Og til slutt er Bitcoin trygt å eie. Det vil si at stadig flere foretrekker å ha penger i form av Bitcoin enn kontanter. Det er hovedsakelig fordi at det å eie Bitcoin beskytter deg mot intense markedssvingninger, og det er akkurat det folk ønsker seg. Derfor har store institusjoner startet en tradisjon med å konvertere kontanter til Bitcoin og lagre eiendeler på den måten!

Mange selskaper gjør dette, noe som fungerer som en annen medvirkende faktor til suksessen til Bitcoin i mange kretser.

Bitcoins fremtid

Så hvordan ser fremtiden til Bitcoin ut? Det ser bare ut til at Bitcoin er kommet for å bli! Det er i ferd med å bli en sentral del av det moderne liv, og om noen få år er det kanskje ikke mulig å forestille oss en verden uten Bitcoin.

Når det er sagt, så er livet uforutsigbart, og med tanke på at Bitcoin også har mulighet for å falle – hvem vet med sikkerhet hva som vil skje? Uansett hva som skjer, gleder vi oss til å dekke det hele for deg!