Det er aldri vært flere som investerer, og dette er en utvikling som på ingen måte ser ut til å gi seg. Aksjer, investeringer og ikke minst kryptovaluta har nemlig fått et skikkelig oppsving i løpet av de siste to årene og dette er en utvikling som er interessant av flere grunner. Det å investere i fremtiden sin har rett og slett gått fra å være kjedelig til å bli skikkelig sexy – og dette er noe som vi alle sammen burde ta med oss.

Det siste året har det vært mer snakk om økonomi enn noen gang før. Og dette er ikke helt tilfeldig. Pandemien har nemlig satte en støkk i de aller fleste når det kommer til økonomisk sikkerhet, og det å ha flere kilder til inntekt føles mer viktig enn noensinne før. I tillegg har endringene i pensjonsordningen gjort at vi har fått et større fokus på å sikre oss for fremtiden, særlig i den yngre generasjonen. Interessen vår for økonomi har rett og slett blitt vekket til live!

Gjør dette for å komme i gang med aksjer

Det er mange som ønsker å komme i gang med å invester og heldigvis er det ganske så enkelt. Det krever ikke så innmari mye kapital heller, men hvis man ikke har noe til overs kan det selvsagt føles litt som at det er umulig å komme i gang. Det å se om man har noe liggende man ikke bruker lenger man kan selge, kan være en fin måte å komme i gang på, for eksempel ved å selge smykker til gullsmed og bruke pengene man får til å komme i gang med å kjøpe aksjer.

Helt grunnleggende er det skikkelig enkelt å komme i gang hvis man har den kapitalen man trenger for å for eksempel gjøre sin aller første investering i Bitcoin, og her skal du få noen gode tips, sånn at du kan få en skikkelig god start!

  • Finn plattformen du vil bruke. Det er mange plattformer der ute, og det er mye å velge mellom. Her er det viktig at du fokuserer på elementer som trygghet og sikkerhet, hvilke funksjoner og verktøyer plattformen har, om du har mulighet til å spre risikoen din på flere forskjellige mynter og hvilke gebyrer du skal betale for å handle med plattformen du velger. Alt dette er det fint å sammenligne med andre plattformer, sånn at du kan velge den som passer deg aller best.
  • Bli kjent med deg selv som investor. Har du lav toleranse for risiko eller er den høy? Svaret på dette burde diktere hvilke investeringer du gjør og ikke gjør.
  • Lag deg en strategi – og følg den! Det å ha en strategi for hvordan du vil investere er viktig. Og ikke bare for akkurat nå, men også i forhold til å ta gode valg i fremtiden. Det å kunne ha denne strategien å forholde seg til er nemlig en av de beste måtene å ta gode valg på, fordi du hele tiden vet hvor du er på vei.