Bitcoin er et tema som har herjet media de siste årene og ikke uten grunn. For de fleste er Bitcoin noe man har hørt om, men kanskje ikke noe man nødvendigvis eier selv. Derfor lurer du kanskje på; hvordan kan man egentlig kjøpe Bitcoin i Norge?

Å kjøpe Bitcoins har faktisk blitt ganske mye lettere de siste årene. Det er mange grunner til at det har blitt noe lettere, men en av grunnene er at det er blitt lansert nye kryptovalutabørser i kombinasjon med at det nå finnes nye og flere betalingsmetoder. Med andre ord har flere av barrierene som gjorde det vanskelig å kjøpe Bitcoins tidligere, forsvunnet.

Hvordan kjøpe Bitcoin med straksbetaling?

Dersom du ønsker å kjøpe Bitcoins på billigst mulig måte så vil det være ved å kjøpe via bankoverføring. Dette er også den enkleste måten å gjøre det på og den regnes faktisk også som den tryggeste. Denne formen for kjøp av Bitcoins kan gjøres via en Børs i Norge enten via straksbetaling, men da må du ha en konto hos denne banken. Det er nemlig ikke alle banker som støtter denne betalingsmetoden og det er heller ikke alle banker som tilbyr kjøp av kryptovaluta. Du er dermed nødt til å opprette konto hos en plattform som tilbyr dette.

Kjøper du Bitcoin i utlandet vil du ikke få muligheten til å benytte deg av straksbetaling ettersom det ofte tar litt tid før pengene overføres. Hvor lang tid det tar før pengene overføres avhenger litt av hvilket land børsen du handler hos operer i. Bruker du for eksempel online plattformen eToro vil det nok bare ta en dag, men bruker du en plattform som kun har amerikanske bankkontoer eller som ikke støttes av SEPA systemet vil det tar lenger tid. Derfor er det viktig for deg at du tenker over hva som er viktig for deg og hva du ønsker å prioritere.

Kan man kjøpe Bitcoin ved bruk av PayPal?

Det er også mange som lurer på om man kan kjøpe Bitcoin med PayPal. Kjøp Bitcoins med PayPal så ofte du vil for ja, det er absolutt mulig. PayPal er en svært effektiv, rask og trygg betalingsmetode. Likevel er det viktig å påpeke at det vil komme noen gebyrer når du benytter deg av denne betalingsmetoden, i motsetning til bankoverføring med straksbetaling. Igjen er det dermed viktig at du tenker over hva du ønsker å prioritere.

Samtidig er det også greit å påpeke fordelene med å betale via PayPal. Innskuddet du gjør på børsen vil skje umiddelbart, noe som vil si at du kan investere med en gang. Dermed fungerer PayPal litt på samme måte som straksbetaling, bare at det også innebærer noen ekstra gebyrer. Ved bruk av PayPal vil det også bli lettere for deg å holde oversikt over beholdningene dine slik at du aldri mister kontrollen. Du kan lagre valutaene som du bruker for å handle og dermed blir det svært mye lettere å holde oversikt. Med andre ord er det både fordeler og ulemper med å benytte seg av PayPal, men det er absolutt mulig.