Dersom du leser deg opp på kryptvalutamarkedet vil du kjapt forstå at det er mye rare navn og mye som konstant endrer seg på markedet. Du vil alltid kunne lære noe nytt og du vil alltid kunne spekulere på hvorvidt noe endrer seg i markedet på en negativ eller positiv måte.

Som du kanskje har fått med deg så støttes kryptovaluta opp av en svært anerkjent teknologi kalt blockchain teknologi. I denne artikkelen skal vi gå igjennom hva blockchain teknologi er, hva Polkadot er og hvordan markedet påvirkes. Dersom dette er temaer du ønsker å lære mer om, er det bare å lese videre.

Hva er blockchain teknologi?

Blockchainteknologien er teknologien som ligger til grunne for at kryptovaluta skal fungere. Det er denne teknologien som gjør at man kan fullføre transaksjoner over hele verden raskt, og helt uten et mellomledd. Det er denne teknologien som lar kryptovaluta operere uten bank og som lar forbrukerne handle anonymt. Det har vært en revolusjonerende oppdagelse og oppfinnelse, og den stereotypiske, normale måten vi en gang så på pengetransaksjoner på er nå forandret.

Hvis du ser for deg at du gjør en avtale med en arbeidsgiver. Denne avtalen legger du i en gjennomsiktig boks, for så å låse den. Denne boksen plasserer du på gulvet foran alle dine venner og bekjente, og alle som ønsker kan komme å se på den. Ingen vet at dette er akkurat din bok, ingen kan flytte på den eller låse den opp. Neste gang du gjør en avtale plaserer du den i en ny boks, som settes oppå den gamle boksen. Det er litt sånn blockchain teknologien fungerer.

Fordelene ved bruk av teknologien

Det er mange som har spurt «hva er egentlig fordelen ved blockchainteknologi og kryptovaluta?». Det er forståelig at det kan være vanskelig å forstå, men la oss si at du jobber for Espresso House. Espresso House kjøper kaffebønder av en bonde i Afrika. For å betale denne bonden så må dere gjennom banken, og i Afrika finnes det ikke mange banklokaler ettersom de for det meste driver bank over telefon. Mange land og områder i Afrika er korrupte, og det er svært vanskelig for deg å være sikker på at pengene kommer frem til bonden som har gitt deg kaffe.

I tillegg må du betale en haug av vekslingsgebyrer og småbeløp her og der som gjør at du også taper penger på dette opplegget. Hvis du derimot kan sende beløpet direkte til kaffebonden, uten et mellomledd, så vil du kunne selg en kaffe du er helt sikker på at du har betalt riktig person for, du vet akkurat hvor mye du har betalt og akkurat hvor kaffen kommer fra. Kryptovaluta kan altså være en god mulighet både for arbeidsgiver og arbeidstaker.

Hva brukes DOT til? 

Nå forstår du forhåpentligvis litt mer om hva kryptovaluta kan brukes til og hvordan blockchain teknologien fungerer. Nå skal vi videre til Polkadot, også kalt DOT. Polkadot er en nettverksprotokoll som ble skapt for å optimalisere blockchain nettverket. Målet var at nettverksprotokollen skulle gi blockchain nettverket en mulighet til å operere sømløst sammen på en større skala. I dag er DOT den sjette største kryptovalutaen på markedet og har en markedsverdi på rett over 8 milliarder amerikanske dollar.

Måten Polkadot Coin skiller seg ut på er ved at den fungerer som en protokoll som gjør at data kan overføres mellom de forskjellige blokkene innenfor blockchain teknologien, ikke bare tokens eller mynter. På den måten fungerer DOT som en flerkjedet applikasjon som gjør tverrkjederegistrering- og beregning mulig. Enklere fortalt så er målet at denne valutaen skal gjøre det enda enklere å bruke, sende, kjøpe og forstå kryptovaluta og dets funksjoner.

Hvordan fungerer DOT?

La oss bruke eksempelet med bokser igjen. La oss si at en skole har en haug av bokser med karakterkortet til alle elevene i hver sin boks. DOT gjør det nå mulig å koble sammen skolen sin kjede, og ditt karakterkort, sammen med en offentlig kjede, slik at en arbeidsgiver enkelt kan få tak i karakterkortet ditt. Den lager på en måte en liten ekstra linje mellom private og offentlige kjeder eller bokser. Denne nye teknologien har gjort at mange tidligere skeptikere har åpent for at denne teknologien faktisk kan være revolusjonerende.


DOT token har tre formål:
Styring: Dette målet går ut på at alle som eier én token eller flere, skal ha full kontroll. Det betyr at alle som eier én token får samme privilegier innenfor alle områder.

Staking: Rett og slett av ærlige handlere vil bli belønnet, men uærlige handlere vil miste tokens og verdi.

Bonding: Å samle de forskjellige kjedene, slik som vi forklarte i forrige avsnitt.