Når det kommer til alle de nye utviklingene innenfor hvordan vi handler på nett, og hvordan kryptovaluta utvikler seg, er det viktig at man setter seg inn i det man trenger å vite, for å forstå det. Men med så mange nye ting hele tiden, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne når det kommer til å finne informasjon. Så her får du en kort introduksjon til Electrum, sånn at du vet litt om hvor du skal begynne.

Electrum er en kryptolommebok, som du kan bruke til å oppbevare kodene dine, når du investerer i kryptovaluta. Og det å velge den helt riktige lommeboken til sin kryptovaluta, er noe man ikke skal ta alt for lett på. Electrum er en av de aller eldste spillerne på markedet, og er en populær lommebok fir kryptovaluta. Typisk skal du ha to forskjellige, en der du sparer kryptovalutaen din, og en annen der du kan sende og ta imot kryptovalita når du handler.

Lang erfraing med bitcoin

Electrum var en av de første kryptolommebøkene som kom på markedet, og har vært en del av bransjen helt siden 2011. Det har resultert i at man rundt regnet kan si at omtrent 10% av alle handler av kryptovalutaer som for eksempel Bitcoin, i dag, faktisk handles gjennom den. De er en av de eneste som har ti års erfaring i feltet, og det er erfaring som gjør dem til en av de tryggeste og mest populære, ifølge ekspertene.

Noe av det eneste man kan se på som en eventuell begrensing med Electrum er at man bare kan handle og oppbevare Bitcoin der. Det er derfor ikke mulig å lagre eller handle med andre type kryptovalutaer der. Når det er sagt, er det likevel også verdt å si at det faktisk er en av de aller tryggeste og sikreste løsningene på nettet til nettopp den typen kryptovaluta, så det er ikke noe man skal undervurdere, bare fordi man ikke kan lagre andre valutaer.

Smarte løsninger

De mange forskjellige løsningene Electrum tilbyr, gjør dem til den store spilleren på markedet de er. For eksempel er kodene dine krypterte og flyttes aldri fra dataen din. De tilbyr også noe kalt cold stotage, som betyr at alle de private nøklene dine lagres offline, og man kan velge å gå online med bare akkurat det man trenger. Du kan også transportere nøklene dine til andre Bitcoin clients hvis du trenger det, og bruke dem der.

Det at de har den erfaringen de har, gjør også at de har skikkelig god peiling på alle de potensielle farene det er når man oppbevarer nøklene til sin kryptovaluta på nett. Mange vil fortsatt si at det er sikrere enn å oppbevare dem analogt, der de aldri går online, men det øker risikoen for at man faktisk mister kodene sine, og når man mister kodene sine, er det vanskelig å få dem tilbake igjen.

Det å finne noe trygt på nettet er derfor viktig for mange og Electrum er en av de som mange velger, fordi den har så mange bra muligheter, utviklerne har lang erfaring og brukerne ser ut til å være fornøyde.

Hva er egentlig kryptovaluta?

Kryptovaluta fungerer på mange av de samme måtene som vanlig valuta gjør. Men der vanlig valuta er penger man kan ta ut av banken og er regulert av bankene og staten, er kryptovaluta utelukkende en digital valuta, og er ikke regulert av banken eller staten. Dette har både fordeler og ulemper, for samtidig som at det gir mer frihet til brukerne, gjør det også at det generelt er mindre sikkerhet knyttet til kryptovaluta enn vanlig valuta.

Fordelen ved kryptovaluta, er at den er den samme over hele verden. Og hvis man vurderer å investere i det, er det mange forskjellige typer man kan velge mellom. Det at pengene er verdt det samme over alt, er en klar fordel, så når økonomien i et land for eksempel ikke går så bra, så kan man fortsatt ha den samme verdien i sin kryptovaluta, fordi man ikke er knyttet opp til stat eller regjering når det kommer til verdien av pengene.

Men det er fortsatt ikke bare så lett som å si at det alene er en fordel. For kryptovaluta er knyttet opp til en variabel kurs på aksjemarkedet, og man kan tape eller tjene penger der i stedet for. Det er dermed klare risikoer ved kryptovaluta også. Og i tillegg er det større fare for kriminalitet, når valutaen ikke er regulert av staten. Det kan derfor være sånn at det samme punktet både er en fordel og en ulempe samtidig.