Innenfor kryptovaluta finnes det en haug av forskjellige valutaer, selv om den mest kjente for allmenheten er Bitcoin. I denne artikkelen skal vi introdusere deg til, eller videre informere deg, om en av markedets største kryptovalutaer: Cardano.

Cardano omtales som den kryptovalutaen med den best utviklede teknologien. Målet med denne valutaen er å kunne drive transaksjoner uten bindeledd, som i dag er banken, og dermed revolusjonere dagens pengesystem og transaksjonssystem. I denne artikkelen skal du få muligheten til å lese mer om hva Cardano tilbyr, fordeler og ulemper og kurspriser.

Revolusjonerer pengesystemet

Cardano ønsker altså å revolusjonere måten vi ser på penger på, ved å la forbrukere benytte seg av sin plattform som dermed eliminerer mellomleddet som i dag er banken. Dette målet er ikke unikt, og mange andre blockchain teknologiske produkter ønsker det samme. Likevel er det noe unikt ved Cardano. ADA, som det også kalles, har et av verdens raskeste, mest skalerbare og sikre blockchain tilbudet på dagens marked. Dersom det kan være vanskelig å forstå hvordan dette fungerer så skal vi gi deg et eksempel.

Se for deg bønder som dyrker kaffe i Colombia. Denne kaffen bruker Kaffebrenneriet på sine kaféer og den skal derfor fraktes til Norge. I Colombia er det dessverre få lokale bankfilialer ettersom de fleste banker drives via telefon. Som bedrift kan Kaffebrenneriet benytte seg av Cardano for å betale direkte til kaffebonden, på den måten slipper Kaffebrenneriet å betale bankavgifter og valutakurser.

Samtidig som det blir mer lønnsomt for både arbeider og arbeidsgiver, vil også Kaffebrenneriet nå med god samvittighet vite at det er kaffebonden som har mottatt pengene og ikke noen andre. Nå vet Kaffebrenneriet med 100% sikkerhet akkurat hvor kaffen deres kommer fra, hvor mye den koster og produsenten. Denne teknologien kan altså være med på å ikke bare skape lønnsom handel, men også sikre produsenter, bønder og andre arbeidere fra å miste penger til korrupte banker og stater.

En enorm stigning

Cardano ble lagd i 2015 og fikk en enorm stigning i 2018. 2018 var året da alle kryptovalutaene fikk en enorm stigning og det var dette året investorer virkelig fikk øynene opp for kryptovalutaens potensiale. Ingen kryptovaluta har hatt en slik økning igjen, som det de hadde i 2018, men det betyr ikke at det ikke er en lønnsom investering. Det er mange grunner til at det fremdeles kan være både lønnsomt og lurt å investere i krypto. Likevel er dette en beslutning du må ta selv, og vi anbefaler hverken det ene eller det andre.

Det er kanskje ikke overaskende at det er Bitcoin som ligger på krypto-toppen. Det er ingen tvil om at dette er den største kryptovalutaen på dagens marked. Likevel ligger Cardano og lusker i toppen den også, takket være en ekstremt god og sterk teknologi. Det er mange analytikere som mener at det på et tidspunkt vil være viktigere med teknologien bak kryptovalutaen, og at ADA dermed vil rykke oppover pallen. I dag mener de fleste analytikerbyråer at pallen er (1) Bitcoin, (2) Ethereum og (3) Cardano, men her er også mange uenige.

Cardanos markedspris og investeringsmuligheter

I dag koster en Cardano eller én token 0,1410 dollar. Det er likevel viktig at du følger med selv, ettersom prisene svinger ofte og mye. Kryptovalutaen har hatt en økning på mer en 350% bare siden mars, så økningen har absolutt vært god den siste tiden. Likevel er det vanskelig å gi et konkret svar på hvorvidt det er en god investering eller ikke. I markedsverdi er Cardano den åttende største kryptovalutaen på markedet, og er en av de som presterte best i 2020.

Flere analytikere mener at grunnen til at kryptovalutaen hadde en stigning på 350% på kun fire måneder, på dagens marked, er grunnet den gode teknologien. Noen vil også mene at det kun er grunnet en «hype» rundt valutaen, men en ting er sikkert; det er en unormalt stor økning på dagen marked, «hype» eller ikke. Cardano har også nå inngått et samarbeid med Coinbase Custody som tilsier at ADA nå kan lagres i innehaverens krypto-lommebok.

Det er mye positivt å si om både Cardano og kryptovaluta generelt. Likevel er det viktig å påpeke at dette er et risikofylt marked. Vi aner ikke hvordan bedrifter, markeder og systemer vil reagere på denne blockchainteknologien, og det kommer til å være vanskelig å forutsi. Vi anbefaler ikke at du setter hele investeringsbeløpet ditt i en kryptovaluta, det er nok smartere å fordele beløpet litt. Samtidig, er dette et valg du må ta selv. Lykke til.