Samfunnet og ikke minst teknologien vi omgir oss med, utvikler seg fortere enn noen gang før, og det er ikke alltid så lett å følge med. Men kryptovaluta og Binance Coin er virkelig noen av de tingene vi kommer til å høre mer om, og derfor kan det være greit å vite litt om det. For selv om du kanskje ikke selv kunne tenke deg å investere i noe av det, er det likevel greit å ha en grunnleggende forståelse av hva det dreier seg om, når det blir snakket så mye om det.

Det utvikles hele tiden ny teknologi, nye muligheter innenfor alle bransjer egentlig, og når det kommer til banker, penger og valuta, har vi i løpet av de siste mange årene sett en bevegelse fra tradisjonell valuta over til kryptovaluta. Det er ikke snakk om at denne kommer til å overta eller noe, men det stiller seg opp som et alternativ til de betalingsmåtene vi kjenner til allerede.

Men helt naturlig er det noen fallgruver i en så ny og uregulert bransje, så det er naturlig å være litt skeptisk hvis man skal enten bruke eller investere i noe som har med kryptovaluta å gjøre. Men uansett om man er skeptisk eller ikke, eller ønsker å investere i Binance Coin, Bitcoin eller andre kryptovaluta eller ikke, er det greit å vite litt mer om hva det egentlig dreier seg om.

Hva er egentlig Binance Coin?

Binance coin, også beskrevet som BNB på det internasjonale markedet, er en type kryptovaluta som primært kan brukes til å handle og betale på Binance kryptovaluta-børsen. Binance coin kan også byttes eller handles til andre typer kryptovalua som kanskje flere kjenner, som for eksempel Bitcoin. Men til tross for stigende popularitet, har Binance coin kommet i problemer, i forhold til sikkerheten, og har særlig hatt problemer i USA.

Det at Binance coin ble nødt til å blokkere amerikanske brukere fra siden sin, hadde ikke bare innvirkning på dem, men også på andre kryptovaluta som for eksempel Bitcoin, som tapte seg i verdi etter at nyheten om Binance coin kom ut i USA. Til tross for dette er Binance coin en av de kryptovalutaene som har flest fordeler og områder man kan bruke dem, så det er mange som ønsker å bruke det, og ikke minst BNB-økosystemet.

Men for å forstå hele greia litt bedre, er det viktig at man er klar over hva kryptovaluta egentlig er og hvordan det fungerer, og ikke minst hva de potensielle risikoene er. Det er mange ting å tenke over hvis man ønsker å kanskje investere i kryptovaluta, så det er fint å danne seg et lite overblikk først, og det kommer her. Og det som står her er bare en liten innføring, så hvis man ønsker å investere i kryptovaluta, er det bra å forberede seg på noen timer med lesing for å bli ordentlig rustet.

En kort introduksjon til kryptovaluta

Kryptovaluta er noe vi hører mer og mer om, både i media og blant de vi snakker med, men det er fortsatt mange som ikke helt vet hva det er, eller hvorfor det er relevant å snakke så mye om, så her får du en veldig kort innføring i det, sånn at kan ha det helt klart for deg hva det egentlig dreier seg om, og ikke minst om det er noe for deg, og om risikoen ved å investere i det er noe du ønsker å gå inn i. For det har vært mye snakk om risikoene i det siste.

Helt kort fortalt er kryptovaluta akkurat som vanlige penger, men i stedet for at pengene er knyttet opp til en nasjonal kurs som bestemmes i hvert land, er kryptovaluta en digital valuta som fungerer helt avhengig av banker og regjeringer. En av de store og mest betydningsfulle forskjellene, er blant annet at kryptovaluta er verdt like mye, uansett hvor i verden man handler, i motsetning til vanlig valuta, som kan synke eller stige i verdi i forhold til hverandre.

Så der vanlige penger, eller vanlig valuta, kan variere i verdi i forhold til hvor man bruker det, er kryptovaluta alltid det samme uansett hvor i verden man er eller bruker det. Men det betyr ikke at kryptovaluta er helt uten problemer, og her kommer både kriminalitet, klimaavtrykk og finansiell stabilitet over tid inn i bildet. Dette er alt sammen faktorer som kan komplisere bildet av hvor trygt, eller bra kryptovaluta egentlig er, både for investorene og for verden.