2017 ble kryptovalutaens store år, hvor mange investorer og tradere kastet seg over alt, helt ukritisk. I 2018 har det vært langt tøffere å være kryptoinvestor, men det er ingen tvil om at det er mange gode muligheter for tradere.

Et marked i forandring?

Dogecoin ble lansert av Jackson Palmer i 2013 som en spøk. På tross av det ble Dogecoin svært etterspurt blant investorer. I løpet av 2017 ble det lansert “nye” typer kryptovaluta på rullende bånd. Ofte så vi at det var rene blåkopier av andre typer krypto. Formålet med lanseringene var uten tvil å dra inn penger til skaperne, og ikke nødvendigvis skape noe nytt.

Dette har fått oss til å tro at det er langt på vei behov for en kraftig endring i markedet. En real oppvask. Det finnes nemlig mange forskjellige typer kryptovaluta som garantert aldri kommer til å bidra med noe som helst. Eneste formål for disse er trading. Eller, mer riktig, gambling

2018 kan være året dette skjer. En kryptovaluta som garantert aldri kommer til å bli brukt, som bygger på avlegs teknologi, har treg transaksjonshastighet, eller er dyr i drift kommer nok aldri til å nå tilbake til gamle høyder.

Fremtidens kryptovaluta

Ripple XRP er en kryptovaluta som skiller seg klart ut fra den gjennomsnittlige kryptoen. Det er en sentralisert teknologi, i motsetning til for eksempel bitcoin, det er også en kryptovaluta som har flere andre fortrinn som rask transaksjonshastighet, mulighet for skalering, og ikke minst har den fått innpass hos flere store finansinstitusjoner som UBS, Santander og UniCredit. Dette har gjort at mange har valgt å kjøpe Ripple XRP i Norge og andre steder av verden. Vi så også senest i slutten av september 2018 at det kan se ut som om Ripple XRP har styrke få andre kan vise til. Mens andre typer krypto steg rundt 10 % var Ripple XRP opp over 80 % i løpet av de siste 24 timene. Her kan du lese om sikkerhet & bitcoins.

Vi tror dette er noe vi kommer til å se mer av i tiden fremover. At det er kryptovaluta med beviselige fortrinn som har en praktisk nytteverdi utover å være et tradinginstrument som kommer til å stå igjen som vinnere.

Prising av kryptovaluta

Med en praktisk nytteverdi, som for eksempel Ripple XRP har, vil det også være mulig å gjøre en reell verdivurdering av kryptovaluta. Ripple XRP har konkurranse fra det gjeldende SWIFT systemet, betalingsformidlere som Trustly, Skrill, Paypal og Neteller, som alle kan vise til langt raskere transaksjoner enn de aller fleste kryptovalutaene. Det Ripple kan vinne på, er å ha enda raskere transaksjoner og lavere kostnader enn disse. Med den informasjonen kan du selv lage en matematisk modell for prising av kryptovaluta. Hvor mye strøm som brukes, og kostnaden av denne, er irrelevant. Ender man opp med en tjeneste som er tregere og dyrere enn løsningene man allerede har, vil det uten tvil føre til at kryptovalutaen havner på historiens skraphaug.