Bitcoins er en kryptovaulta som brukes for betegnelse av «online penger». Dette er som norske kroner bare at det defineres som penger på internett. Bitcoins begynte for 5 år siden ca. og vokste seg veldig i populæritet ifjor da aksjene steg veldig mye.

Bitcoins er en forenklet betalingsmetode og er noe vi kommer til å se mer i fremtiden. Penger idag som visa og kontanter vil miste sin plass forran bitcoins da dette vil bli først og fremst brukt av alle muligheter. Noen mener at Bitcoins vil være underlagt andre type kryptovalutaer men vi tror ikke det og regner med at Bitcoins som et av de første online valutaer vil være på første plass i fremtiden også.

Systemet tillater betalinger til å bli sendt mellom uten at det går via en sentral enhet, som f.eks bank. Bitcoin er ikke printet ut som f.eks dollar og euro, de er produserte av PCer rundt omkring i verden ved å bruke et gratis software. Bitcoin kan bli brukt for å betale for produkter elektronisk, hvis begge parter er enige. På den måten er den litt annerledes enn andre valuta da den også kan brukes som vanlig valuta betaling.

Litt detaljert info om wallets & bitcoin adresser

Klienter som deltar i bitcoin-nettverket har en wallet, det er en spesiell fil lagret lokalt på en datamaskin, som inneholder et arbitrært antall kryptografiske nøkkelpar. Av de offentlige nøklene, som også omtales som bitcoin-adressene, virker de som sender- og mottakeradresser for sluttpunktene som er med i transaksjonene. De korresponderende private nøklene godkjenner betalinger bare fra den klienten. Nøklene ihar ikke noen informasjon om deres eiere og er som oftest sett anonyme.