Når man begynner å bevege seg inn i nye domener, er det helt vanlig at man kanskje ikke kjenner helt til det språket som brukes, eller av en eller annen grunn bare ikke har hørt om det enda, eller hatt tid til å sette seg inn i hva det betyr. Og det er helt greit. Det viktige er bare at man vet nok til at man kan føle seg trygg på at de valgene man tar er gode valg, og når man trenger å vite noe nytt, er det masse gode kilder som kan hjelpe til med å skape litt mer klarhet.

Bitcoin Core er uten tvil et av de uttrykkene som folk flest kanskje ikke kjenner, til tross for at andre uttrykk, som for eksempel krypto lommebok og andre relaterte ord er mye mer brukt både i media og i forumer på nettet, der folk utveksler erfaringer og gode tips og råd. Men Bitcoin Core er ikke et av de ordene som blir brukt aller mest akkurat, og er derfor et ord som mange ønsker å vite hva betyr, når de hører det.

Er Bitcoin Core det samme som Bitcoin?

Dette er faktisk litt et lurespørsmål, for Bitcoin Core er faktisk akkurat det samme som Bitcoin. Mange tror at de to er forskjellige, men hvis man tenker over ordlyden, så gir det jo egentlig faktisk veldig god mening. Bitcoin Core, betyr jo Bitcoin kjerne på norsk, og det gir derfor god mening at det er det samme. Mens vi snakker om det, er det faktisk også et annet navn som høres forskjellig ut, men som også er akkurat det samme, nemlig Bitcoin Legacy.

Men det er typer av Bitcoin som ikke er det samme som Bitcoin Core (BTC) eller Bitcoin Legacy, og dette er for eksempel variasjoner som ble skapt ganske nylig, nemlig Bitcoin Cash (BCH) og Bitcoin Gold (BTG). Bitcoin Core regnes også faktisk av noen som å være den aller første, den originale bitcoin lommeboken, fordi det er inkludert i selve programvaren, noe som er ganske gøy å tenke på egentlig.

Så kort sagt er Bitcoin Core akkurat det samme som Bitcoin, og ikke en helt annen versjon av det, som det kanskje høres ut som. For selv om det finnes flere andre typer Bitcoin, er disse to det samme, og det bør det ikke være noe noe uklarhet i.

Verdt å vite før du kjøper Bitcoin

Det å investere penger i aksjer blir mer og mer vanlig, men ikke nok med det. Kryptovaluta som for eksempel Bitcoin Core er en av de aller mest populære aksjene for tiden og det er det flere gode grunner til. Når man for eksempel er ny til alt som har med aksjer å gjøre, det kan det være rimelig overveldende å finne ut av hva man skal kjøpe. Men blant kryptovaluta er det ikke så mange muligheter og derfor er det lettere å velge.

Men det er mange som tror at de vet nok om kryptovaluta generelt eller Bitcoin Core foirdi det er mer i mediene for tiden, men det er absolutt ikke smart å basere investeringene sine på dette. Hvis man skal investere i aksjer, enten det er i kryptovaluta som Bitcoin Core eller ikke, er det utrolig viktig at man vet hva man driver med og ikke minst hvorfor man tar de valgene man tar.

Det å ha gjort litt forarbeid før man bestemmer seg, og ikke bare kjøpe det fordi man har lest og det på reddit etter i mediene, er rett og slett helt essensielt hvis man skal ha en god opplevelse med å investere.

Gode forhåndsregler

Når det kommer til å investere er det noen gode forhåndsregler som er bra å ha, og aller mest viktig er det å aldri investere penger man ikke rent faktisk har. Man skal aldri låne penger for å investere, da er det bedre å spare og vente med å investere, selv om markedet kanskje er helt perfekt til å kjøpe. Hvis du ikke har pengene er det synd, men ikke lån penger bare fordi timingen er god, for risikoen er alltid til stede og du kan ikke være sikker på et positivt utfall.

En annen viktig ting er å tenke litt lenger frem enn bare akkurat nå. Dette er fordi investeringer, inkludert Bitcoin Core ofte tar tid før de begynner å gi avkast, så det å ikke investere penger man trenger i budsjettet sitt, men har råd til at står der i 5+ år, er absolutt veien å gå.