Det har blitt utrolig mye vanskeligere å tjene penger på internett siste ti år, i forhold til hvordan det var å lage nettsider og reklamere for de fra da internett startet er nå altså vanskelighetene mye større og gir en mye større utfordring til webmastere enn før. Selv om så finnes det alltid måter man kan gjøre for å minske denne graden av vanskelighet.

Man kan bytte linker istedenfor å bare kjøpe, på denne måten kan man doble linkene rettet mot ens side. Vær ops på at direkte linkbytte bør gjøres lite av, da Google ser ned på sånt. Prøv å link fra f.eks side A til B og få B til å linke til en annen side, f.eks E. Da får du mest ut av linkbyttet. Husk at mange webmastere vil ikke fortsette å linke om du tar linkene deres ned, så prøv å linke fra sider som ikke har så mye verdi, slik at det enklere kan gjøres å ha linkene deres på din side for lengre tid. Du kan gå inn på forskjellige tilbuds sider og sende de printede annonser på papir, som de må skrive ut og levere rundt omkring i området de er i. Dette kalles offline advertising og kan fungere, må bare passe på ulike regler som er.

Det finnes flere sider der du kan legge ut et ønske og der du betaler vedkommende for jobben de gjør. Det du også må huske på å ikke gjøre er å ikke legge din nettside hos ulike kataloger som er gratis, søkemotorer ser ned på sånt og for at det i det hele tatt skal lønne seg må katalogen handle om samme som din side og kreve betaling. Selv om dette er råd bør man alikevel være forsiktig med dette da selv med de råd kan siden din bli straffet. Å linke til direkte til din hovedside fra andre sider du kjøper eller bytter linker med er OK men prøv å spre linkene dine til undersider av din nettside, da dette sees bra av av Google og andre søkemoterer.

Nå med CSS og mobil vennlige sider er det vanskeligere å lage en nettside. Du kan alltids få noen til å lage de for deg, dette vil koste deg alt fra 5000 NOK til 30 000 NOK avhengig av hvor stor siden er og kvalitets ønske. Det viktigste er ikke design men at den er mobil vennlig, fungerer bra med kodene og at artiklene er på ca. 2000 ord da Google liker dett ebedre eenn bare de små artiklene med 500ord. Det har blitt mye mer snakk om troverdighet og om du driver nettsider som f.eks omhandler helse, vil du nok slite godt om du selv ikke arbeider innenfor helsevesenet og om du ikke har linker til dine sider fra troverdige kilder. Du kan alltids reklamere på Facebook men denne type reklame er mindre bra enn ren organiske treff fra søkemotorer. De fleste på Facebook er ikke der for å kjøpe men være sammen med venner og familie så de er ikke de typiske «consume treff» man normalt søker etter. Google kan du bruke for å reklamere for din side, der legger du inn søkeord etc. med din nettside men legg merke til at de store nisjene krever store penger («store penger» https://www.kjøpbitcoins.com) og om du ikke har dette kan du alltids prøve på det alikevel, men istedenfor å reklamere for store søkeord kan du bruke «feil typing søkeord» f.eks istedenfor casino, xasino. På den måten vil du betale enormt mye mindre enn vanlig.

Du kan selge linker men pass på om siden din har potensiale til å tjene penger at du ikke har flere enn 15 ca. linker som rettes utover. En side med mange linker kan bli definert som «link farm» og da dette sees nede på av Google vil siden bli straffet. Text linker fungerte ikke bra da internett startet opp men fungerer mye bedre idag enn banner ads. Google liker ikke tekst linker som er i nedre del av siden, også kjent som footer links så prøv å ha linkene dine i samhold med teksten på siden din.