Flere og flere mennesker rundt om i verden begynner å få øynene opp for å investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer. Mange tenker at dette må være en jungel å navigere seg gjennom for en nybegynner. Men, det er faktisk en veldig enkelt prossess når du først forstår det grunnleggende.

Da Bitcoin ble lansert i 2009, var det bare folk på egne nettforum som visste hva det var. Dette har endret seg veldig og i dag er kryptovaluta en anerkjent og viktig del av det globale finansmarkedet. Men, hvorfor er det flere og flere som velger å investere i kryptovaluta fremfor fond og aksjer?

Kryptovalutas popularitet

Grunntanken bak Bitcoin og kryptovaluta var, og er fortsatt, å lage en desentralisert valuta og la brukerne ha kontroll over pengene sine. Det betyr at det ikke er noen sentralbank og at alle transaksjoner går direkte mellom brukere og brukere.

I Norge har det lenge vært populært å investere i Bitcoin. Det samme gjelder Danmark, Finland og Sverige som alle er land som er svært interessert i kryptovaluta. Det er ikke bare i våre naboland folk har fått kryptofeber. Asia har lenge vært et utrolig krypto-interessert område og hele Europa og Nord-Amerika deltar på kryptoscenen.

Kryptovaluta som investering

I dag er det mange rundtom i verden som kjøper kryptovaluta som investeringsverktøy. Selv om det er godt mulig å gjennomføre transaksjoner ved hjelp av krypto, vil et flertall se på dette som en investering og investere i for eksempel Bitcoin.

Bitcoin har steget med over 13 000 % siden lanseringen i 2009 og mange mennesker rundtom i verden har tjent enorme summer, og ønsket om å investere blant publikum ser bare ut til å øke. Selv om ingen kan forutsi fremtiden, tror mange virkelig på Bitcoin som en åpenbar del av fremtidens finansielle instrumenter.

Det er på grunn av disse faktorene at folk fortsetter å investere og kjøpe Bitcoin. Selv om ingen kan forutsi fremtiden, investerer folk i dag på grunn av deres håp eller tro på at prisen på Bitcoin vil være høyere i fremtiden.

Alternative kryptovalutaer

Bitcoin var den første kryptovalutaen noensinne. Blokkjedeteknologien som er grunnlaget for alle kryptovalutaer i dag ble lansert i forbindelse med Bitcoin. Siden den gang har utvalget vokst enormt og i dag er det hundrevis av forskjellige valutaer og prosjekter å investere i. Den største av disse heter Ethereum og ligner på mange måter på Bitcoin.

Til tross for dette er Bitcoin fortsatt relativt lite truet på toppen av tronen. Det er mange eksperter og store navn innenfor finansbransjen som tror mer på kryptovaluta enn noe annet. Det er også kryptovalutaen som har høyest markedsverdi. På 1bitcoin.no kan du lese mer og se prisene i sanntid om du er interessert i å lære mer om Bitcoin.