Bitcoin begynte i år 2009 laget av Satoshi Nakamoto. Den totale bitcoin-verdien ble 18. november 2012 verdsatt til 122 252 993 USD . 4 år senere var verdien økt til 6,3 milliarder USD. Bitcoin begynte smått som andre firmaer men etter 6 år ble den en av de mest populære valutaene på nett. Hadde du kjøpt som noen andre bitcoins for 100$ hadde du stått med en ganske så stor sum idag. Bitcoin falr etter oppturen år tilbake, kom litt opp og falt litt ned.

I ulikhet med de fleste andre valutaer avhenger ikke bitcoin av noen sentral utsteder. Bitcoin bruker en distribuert database spredt ut over noder i et peer-to-peer-nettverk til å registrere transaksjoner online, og bruker kryptografi for å tilby grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, f.eks å forsikre at bitcoins bare kan brukes av personen som eier dem, og aldri mer enn én gang. Bitcoins design tillater anonyme eierskaper og anonyme overføringer.

Bitcoins kan lagres på en personlig datamaskin i form av en lommebok, eller hos en tredjeparts lommebok. Uansett hva man gjør kan bitcoins sendes over internett til hvem som helst med en bitcoin web adresse. Bitcoins peer-to-peerteknologi gjør det umulig for autoritærer, statlige eller andre, å manipulere verdien av valutaen ved å produsere mer av den og dermed påvirke inflasjon. Bitcoin er en av de første firmaene som startet kryptovaluta, et konsept som ble først beskrevet i 1998 av Wei Dai.