Bitcoins er ganske trygt for vanlige folk, men generelt er Bitcoin en fare da kriminelle ofte finner kryptovaluta enklere å hacke seg inn og begå kriminelle handlinger med. Hvis du besøker de kjente bitcoin firmaene som selger der du kan registrere deg er det ingen fare, sjekk vår liste nedenfor av godkjente bitcoin steder der du kan kjøpe og selge.

Det er derimot saker av svindel. 4 hedmarkinger ble svindlet for 6 millioner kroner i bitcoins. I slutten av desember 2017 ble Sparebank 1 varslet om mange brukere som hadde blitt stjålet penger av i en kjent bitcoin scam. Etter det dukket de 4 hedmarkingene med tapet på 6 millioner kroner. Denne svindelen ble derimot gjort, ikke via en nettside men der kjøperne lurte til seg pengene ved å «godsnakke» med kundene og kreve login info til dems nettbank, noe som er absurd å gi bort. Dette var sveitsiske og tyske personer som stod bak.

Du er helt trygg om du besøker offisielle sider der de kjøper og selger. Du kan også søke etter de på nettet og se om de har god omtale, for å være på den sikre siden.